recepten

de lekkerste recepten

eend is een “nieuwe” manier van genieten. wij kennen het al jaren en weten daarom ook wat lekker is.

dit delen wij dan ook graag met onze recepten, zodat ook bij jullie thuis de lekkerste gerechten kunnen worden bereid.

pekingeend

pekingeend

serveer in een knapperig pannenkoekje met zoete hoisinsaus. een avondje zonder bestek! serveertip: hoofdgerecht 4 personen 695 kcal 50 min. bereiden 30 min. wachten werkwijze: doe de bloem in een kom. meng het water er al roerend in een dun straaltje door. kneed tot...

thaise salade met eend

thaise salade met eend

deze Thaise salade met knapperige zoete sugar snaps en malse pekingeendenfilet is puur genieten! bovendien is deze salade supergezond en lekker licht waardoor hij prima past in een balansdag. haal je een een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te...

bbq-eend met mango

bbq-eend met mango

een heerlijk receptje van eend met een iets zoetere saus en mango werkwijze: snij het vet van de eendenborst in in ruit vorm bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant neem ze uit de pan en leg ze 10 minuten in een oven van 120 graden...

waterzooi van eendenbout

waterzooi van eendenbout

waterzooi is een typisch gents gerecht vroeger bereid met vis, tegenwoordig meer met kip. ik heb hier een variant op gemaakt met een eendenbout. tot halverwege het recept is het erg gemakkelijk dat je dit een dag op voorhand maakt werkwijze: bak de bouten aan in een...

eendenbout met sinaasappelsaus

eendenbout met sinaasappelsaus

een heerlijke mals en sappige eendenbout, klaargemaakt in braadvocht, rode wijn en sinaasappelsaus. heerlijk werkwijze: snij het vet van de eendenbout in met een scherp mes kruid de bouten en bak ze mooi bruin in een pan met een klontje boter leg de bouten in een...

“ons eendendomein: fijn en gezond”

eenden zijn bijzondere vogels. ze verdienen alle ruimte om vrij te bewegen en om lekker te groeien. een verwarmd en licht eendendomein, elke dag vers en zacht stro en – heel belangrijk, dat begrijp je – het beste voedsel. Vol kracht en bovendien geproduceerd in de regio. want wat van dichtbij komt, is goed of eigenlijk: beter, zo vinden wij.

wil je eens bij ons komen kijken?
laat het ons weten. je bent meer dan welkom!

marco van veldhuisen

(passieboer van quaack)

bijzonder bewust, duurzaam en dichtbij
voor het eendendomein kozen we voor bewust en duurzaam. zowel het klimaat- als het strosysteem zijn volledig automatisch en zorgen voor een frisse en fijne leefruimte. zo blijven de eenden gezond en zijn bovendien antibiotica niet nodig. dat maakt ons eendenvlees betrouwbaar en opvallend lekker. en daar zijn we bést trots op.

trouwens, het stro komt uit de regio en na gebruik gaat het inclusief mest weer naar akkerbouwgronden in de omgeving. een ronde cirkel dus. oh ja, via zonnepanelen wekken we alle stroom op die wij en onze eenden nodig hebben. meer zelfs dan we gebruiken. de rest is voor onze omgeving. da’s nog eens groen, niet waar?

energie neutraal boeren

 

ruime stal

 

antibioticavrij

 

je leest het, quaack gaat voor bewust en gezond. dat proef je. shop dus met een goed gevoel rond in onze webwinkel. kies met plezier en eet smakelijk!