deze Thaise salade met knapperige zoete sugar snaps en malse pekingeendenfilet is puur genieten!

bovendien is deze salade supergezond en lekker licht waardoor hij prima past in een balansdag.
haal je een een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en grill het vlees in een loeihete grillpan. laat het vlees na het bakken even rusten, zodat alle heerlijke vleessappen zicht weer kunnen verdelen. door het vlees te grillen krijgt het een heerlijk rokerige barbecuesmaak. smullen!

werkwijze:
meng het limoensap, de suiker, vis- en sojasaus in een kom tot een dressing. voeg de rode peper en rode ui toe aan de dressing.
kook de peultjes of sugar snaps 2 minuten in kokend water. ze moeten nog ‘bite’ hebben! giet ze af in een zeef en spoel af met koud water. schil de komkommer half om half met een dunschiller, snijd overlangs en verwijder de zaadlijst met een lepel.
meng de komkommer, peultjes en koriander in een schaal (de volgende keer dat ik dit gerecht weer maak, voeg ik wat minder koriander toe. de smaack is namelijk nogal overheersend).
neem de eendenfilet, zet met een mes strepen in de vetlaag (kruislings) en bestrooi met peper en zout. verhit de koekenpan en leg de filet op de vetlaag in de pan zonder boter of olie. bak de filet eerst goed op de vetlaag, en daarna pas aan de andere kant. in 15 a 20 minuten is de filet medium gebakken. wil je meer doorbakken, doe dan wat langer in de pan.
laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan met een scherp mes in dunne plakjes
voeg het vrijgekomen vleessap toe aan de dressing. voeg de biefstuk toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. bestrooi met de pinda’s.

hoofdgerecht voor 4 personen:

Ingrediënten:
voor de dressing
1 limoen
2 tl lichtbruine basterdsuiker
1 el vissaus
2 el Japanse sojasaus
1 rode peper, schoongemaakt en in smalle ringen gesneden
1 rode ui, in hele dunne plakjes snijden
voor de salade
1 zakje sugar snaps, of peulen
1 komkommer
paar takjes koriander, alleen de blaadjes
250 gram eendenfilet, op kamertemperatuur
1 el zonnebloemolie of arachideolie
2 el gezouten pinda’s

je leest het, quaack gaat voor bewust en gezond. dat proef je. shop dus met een goed gevoel rond in onze webwinkel. kies met plezier en eet smakelijk!